Borås Konstmuseum

Foto: Lennart Alvenäs

Borås konstmuseum ligger i Kulturhuset på P A Halls Terrass i centrala Borås. Museet är ett nationellt framträdande museum för modern och samtida konst. I museets konstsamling är Sjuhäradsområdet inklusive Borås särskilt företrädda, jämte annan konst av hög nationell kvalitet. Utanför de egna utställningsytorna arrangerar vartannat år Borås Internationella Skulpturbiennal i samarbete med Borås Stad. Rörlig bild och skulptur utgör Borås konstmuseums profilområden jämte ett permanent fokus på konst med anknytning till Sjuhäradsområdet.

Exempel på fasta basutställningar är konstnärerna John Hedaeus och Peder Adolf Hall verk ur konstmuseets samling. Samlingen omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

För drygt ett år sedan invigdes Lars Tunbjörks projektrum vid Borås Konstmuseum.

I Kulturhusets finns också det ett populärt cafè som erbjuder en bistro- och cafémeny med fullständiga rättigheter. Museet erbjuder allmänna visningar samt tar emot bokade grupper.

Sociala Medier: Facebook och Instagram. Källa: Borås Konstmuseum. F

Adress: P.A. Halls Terrass 4, 501 15 Borås