Artipelag

E-Post: info@artipelag.se
Service: kafé, Designbutik
Sociala Medier: Facebook, Instagram, Twitter

Artipelag är en världsunik mötesplats där konstutställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, eventmöjligheter, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 min med bil från Stockholms city. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och är varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén. Ett av de senare tillskotten till Artipelag är Schackspelet

– Att schackspelet görs tillgängligt för Artipelags besökare är glädjande. Det är tänkt att både underhålla och mana till eftertanke. Schack har funnits i över tusen år, vår jord är många miljarder år gammal, men den senare förstörs nu i en rasande takt, säger Eric Ericson.

18ea2cf7-b895-45e3-b271-9c9bcc53d27fjpg

Foto: Gustav Idhamma

Spelet, som blir en del av den permanenta utomhusutställningen Skulptur i natur, är placerat i anslutning till uteserveringen tillhörande Bådan Café & Konditori. Det är tillgängligt alla Artipelags öppna dagar, vilka i skrivande stund är torsdag till söndag kl 11–17.

Källa: Artipelag, Stockholm