Arbetets Museum - ”En ovanlig vardag”

En ovanlig vardag" samlar ögonblicksbilder från tillvaron under coronapandemin. Foto: Jeppe Gustafsson

Sedan vårvintern 2020 har SVT Nyheter Öst dokumenterat coronapandemin genom att samla in bilder och filmer från tittarnas vardag. Nu visas ett urval på Arbetets museum i Norrköping.

SVT Nyheter Östs projekt har fått namnet ”En ovanlig vardag” och varvar allmänhetens ögonblicksbilder med foton av frilansfotograf Jeppe Gustafsson. Filmklipp och och foton från projektet visas nu som en pop-up-utställning i Arbetets museums Dokumentärfotosalong.

– Det har varit ett otroligt intressant och spännande projekt. Att följa och dokumentera människors vardagsliv under den svåra tid vi levt i har varit en drömuppgift för en fotograf. Att på nära håll se när samhället går samman har varit fint, säger Jeppe Gustafsson.

– "En ovanlig vardag" har fått stor spridning hos vår publik och vi tycker det är roligt att projektet får möjligheten att leva vidare genom Dokumentärfotosalongen, säger Christian S Zetterdahl, projektledare på SVT Nyheter Öst.

Dokumentärfotosalongen är Arbetets museums årliga utställningsarena för dokumentär bild. Alla kan söka till salongen, professionella fotografer såväl som amatörer. I år är temat "kaos" och 43 kända som okända fotografer deltar i salongen.

– SVT:s projekt speglar hur coronapandemin har förändrat livet och vardagen för oss alla. Både Dokumentärfotosalongen och 'En ovanlig vardag' handlar om människors egna bilder, berättelser och erfarenheter. Vi är glada att kunna visa dem tillsammans, säger Sara Grevlund, intendent på Arbetets museum.

Källa: Arbetets Museum, Östergötland, Norrköping

24/9 - 10/1