Alfons Åbergs Kulturhus i Göteborg

Nu förbereds en ansvarsfull öppning med hänsyn till rådande restriktioner.

Från den 22 juni kan Alfons Åbergs Kulturhus äntligen hälsa gäster välkomna igen. För att begränsa antal besökare och undvika trängsel och för att säkerställa plats till de som planerar ett besök införs ett bokningssystem.

Med anledning av spridningen av covid-19 och de restriktioner som införts för att begränsa smittspridning har Alfons Åbergs Kulturhus varit tillfälligt stängt för besökare sedan slutet av mars. Nu förbereds en ansvarsfull öppning med hänsyn till rådande restriktioner.

Nu kan gäster förboka besök för sommarperioden 22 juni till 16 augusti. Varje dag är indelad i två pass med maximalt 50 personer per pass, detta enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regler för publika sammankomster. Passen som kan bokas varar tre timmar och besökare väljer själva starttid om de vill komma förmiddag kl. 10-13 eller eftermiddag kl. 14-17. Huset är stängt för städning en timme mellan passen.

Det innebär gott om tid att leka och undersöka den spännande scenografin, upptäcka finurligheter, uppleva teater, fika i Mållgans kafé och handla i Pappa Åbergs Presentbutik. Varje pass erbjuder en teaterföreställning som ges utomhus på vår veranda (om vädret tillåter).

– Vi har längtat efter att öppna igen och våra besökare kan känna sig trygga med att vi tar emot dem på ett ansvarsfullt sätt, säger Anna Forsgren, VD för Alfons Åbergs Kulturhus.

– Under den tillfälliga stängningen har vi fortsatt vårt viktiga arbete med att bidra till barns utveckling genom lek och lärande. Vi har satsat på att skapa innehåll med bland annat sånger, trolleritrick och sagoläsning för barn och deras vuxna via våra digitala kanaler och det kommer vi fortsätta med. Vi har också livesänt en digital kemilektion för över 12 000 barn och pedagoger över hela landet.

Även innehavare av årskort eller förköpt biljett behöver boka besök – detta är helt kostnadsfritt. Eventuellt obokade biljetter förmedlas och säljs i kulturhusets reception.

Kulturhuset är 720 kvm stort + veranda och med ett begränsat antal besökare går det fint att hålla avstånd. Dessutom har huset tydliga avståndsmarkeringar för att undvika trängsel, utökade städrutiner och plexiglas vid kassorna. Mer info om den ansvarsfulla öppningen och kulturhusets anpassning till covid-19 finns här:https://alfonskulturhus.se/ansvarsfull-oppning-22-6/

Källa: Alfons Åbergs Kulturhus