Foto: Abecita Konstmuseum

Abecita Konstmuseum

Adress: Herrljungagatan 15, 506 30 Borås
Telefon: +46 (0)768 350 100        
E-post: Info@abecitakonst.se    
Till Hemsida
Service: Museibutik, kafé, fotobookshop
 
Övrigt: Karta, hitta, utställningar, info ↴ 

Abecita Konstmuseum

Abecita Konstmuseum i Borås är inte som andra konstmuseer. Verken som hänger här var från början aldrig menade att pryda väggarna på ett museum. De hängde istället hemma hos Bengt och Berit Swegmark i deras bostad i Borås. En dag blev samlingen större än vad bostaden klarade av. Då föddes Abecita Konstmuseum.

Abecita konstmuseums i Borås samling utgörs i huvudsak av grafisk konst och foto från Europa och USA, samt prisbelönt nordisk textilkonst. Med ca. 500 verk är den unik i Europa och representeras av ett 30-tal konstnärer från 1961 och framåt. Museet har en yta av cirka 2400 m² i tre våningsplan. 

Det anordnas föreläsningskvällar där du träffar aktuella fotografer, som håller föredrag med bildvisning och frågestund. Nybörjarkurser i fotografi finns på agendan och även helgdagars workshops med kända fotografer. Museet genomför även guidade turer. Museet har kafé och museishop samt även fotobookshop med stort sortiment. Sociala Medier: Facebook, Twitter och Instagram. Källa: Abecita Konstmuseum.